Alle collectiesInstellingen
Hoe aanmelden bij Bizzy met SSO?

Leer hoe je je Bizzy-account kunt instellen en hoe je kunt inloggen met Single Sign-On (SSO).

Laura van Belleghem avatar
Geschreven door Laura van Belleghem
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Single Sign-On (SSO) maakt het mogelijk om met één set aanmeldgegevens in te loggen bij meerdere diensten. In dit artikel vind je een handleiding voor het instellen van en aanmelden bij je Bizzy-account met SSO.

SSO instellen

Het opzetten van Single Sign-On (SSO) voor je team is een samenwerking tussen je IT-afdeling en het team van Bizzy. Neem contact op met onze supportafdeling om het SSO-installatieproces te starten.

💡 Tip: Het opzetten van SSO moet worden gecoördineerd met je IT-afdeling, omdat zij de configuratie met je SSO-provider beheren.

Bizzy gebruikt Auth0 voor authenticatie en autorisatie van services. Wij zijn compatibel met verschillende SSO-technologieën en bieden je de flexibiliteit om de technologie te kiezen die het beste past bij de behoeften van je organisatie:

• SAML

• OpenID Connect

• Okta Workforce

• Google Workspace

• Microsoft Azure AD

• ADFS

• Active Directory / LDAP

• Ping Federate

Hoe aanmelden bij Bizzy met SSO?

1. Zodra SSO is ingesteld, ga je naar bizzy.org.

2. Zoek en klik op de optie Log in in de rechterbovenhoek van de startpagina.

3. Selecteer de optie Single Sign-on (SSO) gebruiken.

4. Voltooi het aanmeldproces door je gegevens in te voeren.

FAQs

Hoe kan ik SSO instellen?

Neem contact op met onze supportafdeling om het SSO-installatieproces te starten.

Moet ik iets configureren in Bizzy om SSO te gebruiken?

Nee, als je organisatie al een SSO-provider heeft geïntegreerd met Bizzy, kan je gewoon de SSO-optie gebruiken bij het inloggen. Je hoeft niets extra te configureren in Bizzy.

Met wie moet ik contact opnemen als ik problemen ondervind met SSO?

Als je problemen ondervindt tijdens het SSO-aanmeldproces, neem dan contact op met je IT-afdeling. Je IT-afdeling is verantwoordelijk voor de configuratie met je SSO-provider en kan je het beste helpen bij het oplossen van problemen.

Wat als ik mijn SSO-gegevens vergeten ben?

Als je je SSO-gegevens bent vergeten, moet je het accountherstelproces van je SSO-provider doorlopen. Bizzy heeft niet de mogelijkheid om deze wachtwoorden opnieuw in te stellen.

Waarom krijg ik een bericht 'Toegang geweigerd' wanneer ik probeer in te loggen met SSO?

Dit kan gebeuren als je niet de benodigde machtigingen hebt ingesteld bij je SSO-provider. Neem contact op met je IT-afdeling om dit op te lossen.